Op een zomerdag in 1998 ging Seth Goldman joggen. Op de terugweg had hij zin in een dorstlesser – iets met een licht zoete toets dat natuurlijk en verfrissend smaakte. Hij besefte dat hij om het perfecte drankje te vinden zelf de handen uit de mouwen moest steken ... En dat is precies wat hij deed.

Seth bedacht zijn eerste creaties samen met Barry, zijn docent aan de Yale School of Business. Barry was net terug uit India, waar hij gefascineerd werd door de kunst van het thee maken, kwaliteitsingrediënten en de mensen die thee verbouwen.
Met de beste biologische ingrediënten die ze konden vinden, gingen ze aan de slag in Seths keuken. Samen kwamen ze op de proppen met een klein assortiment heerlijke en verfrissende biologische dranken.

Seth waagde de sprong en nam ontslag. Hij en Barry klopten aan bij Whole Foods Market met een tas met staaltjes en kwamen buiten met een bestelling voor 15.000 flessen. Honest stond op de rails. Seth maakt geen drankjes meer in zijn keuken, maar zijn passie voor duurzaamheid, fair trade en dorstlessende lekkers zit nog steeds in elke fles.

Vandaag is Honest nog steeds deels een drankenproducent en deels een sociale onderneming. Klik hier voor meer informatie over Honest en de producten in de Verenigde Staten.

“Het is belangrijk om vooruitgang te signaleren, maar nog belangrijker om tekortkomingen te erkennen. ‘De hindernissen op onze weg stomen ons klaar voor de reis die voor ons ligt.”

Van de VS naar de rest van de wereld

Seth Goldman

Medeoprichter en 'TeaEO Emeritus'


Seth Goldman richtte in 1998, vanuit zijn thuis, samen met Barry Nalebuff van de Yale School of Management Honest op. Honest is nu de best verkopende biologische gebottelde thee in de VS, die bij meer dan 100.000 verkooppunten verkrijgbaar is. Onder leiding van Seth heeft Honest innovatieve samenwerkingsverbanden opgezet met biologisch en Fair Trade™  gecertificeerde leveranciers. Seth studeerde af aan Harvard College (1987) en de Yale School of Management (1995), en is een Henry Crown Fellow aan het Aspen Institute. Seth en Barry hebben de New York Times-bestseller 'Mission in a Bottle' geschreven, een zakelijk boek in stripboekvorm, dat in september 2013 uitkwam.

Klik hier om de TEDx talk van Seth, over hoe ondernemers de samenleving kunnen veranderen, te bekijken.

Barry Nalebuff

Co-Founder

Barry Nalebuff is Milton Steinbach Professor of Economics and Management aan de Yale School of Management. Hij is afgestudeerd aan MIT, kreeg de Rhodesbeurs, is Junior Fellow bij de Harvard Society of Fellows en is gepromoveerd aan de Universiteit van Oxford. Naast zijn werk bij Honest zit professor Nalebuff ook in het bestuur van Nationwide Insurance. Barry en Seth ontmoetten elkaar in 1995, toen Seth een student van Barry was. Als expert in speltheorie heeft Barry uitgebreid geschreven over de toepassing hiervan op zakelijke strategieën. Hij is co-auteur van 'Thinking Strategically: The Competitive Edge in Business, Politics, and Everyday Life', het eerste populaire boek over speltheorie dat wereldwijd in het onderwijs wordt gebruikt. In zijn tweede boek 'Co-opetition' past Nalebuff speltheorie toe op zakelijke strategieën, met de nadruk op het creëren en incasseren van waarde. Zijn derde boek 'Why Not? How to Use Everyday Ingenuity to Solve Problems Big and Small' gaat over het oplossen van problemen en vindingrijkheid. 'The Art of Strategy' is zijn nieuwe kijk op speltheorie en in 'Lifecycle Investing' beschrijft hij een nieuwe benadering van het sparen en investeren voor het pensioen. Zijn meest recente boek 'Mission in a Bottle' heeft hij samen met Seth geschreven. Hierin wordt het verhaal van Honest in stripboekvorm verteld en krijgen ondernemers strategisch advies.